У цркви Светог Јована Крститеља у Бајицама служена заупокојена литургија поводом духовских задушница

У суботу 3. јуна 2017. године на празник Светих равноапостолних царева Константина и  Јелене и преподобне Јелене Дечанске и Духовских задушница, служена је заупокојена Литургија и парастос у цркви Светог Јована Крститеља у Бајицама код Цетиња.

Литургију су служили пароси цетињски протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије и протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије црногорско-приморске и архијерејски намјесник цетињски.

За пјевницом су појали професор Цетињске богословије Александар Вујовић и ученик богословије Илија Павићевић, док је у олтару чтецирао богослов Никола Жунић.

После литургије одслужен је и парастос свим добротворима храма Светог Јована Крститеља у Бајицама, међу којима Краљу и господару Црне Горе Николи, Патријарху Арсенију Чарнојевићу, Митрополиту Висариону Бориловићу Бајици, и онима који почивају на бајичком гробљу, као и свима онима који почивају на све четири стране свијета.

После парастоса у цркви свештеници су одслужили мали помен и прелили гробове вином.

Овом приликом на бајичком гробљу о. Гојко и о. Обрен одслужили су и годишњи парастос и помен поводом годишњице од упокојења покојне Илоне Раткове Мартиновић. Вјечан спомен свим упокојеним са надом на васкрсење и живот вјечни.

 

Александар Вујовић.