Протојереј Никола Пејовић на слави вазнесењске цркве у Подгорици: Литургија је сабрање за вјечност

Tagged:
  • Наслов: Otac Nikola Pejovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 6:36 минута (970.57 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

Прослављена слава вазнесењског храма у Подгорици. Светом Литургијом началствовао је старјешина Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, протојереј - ставрофор Драган Митровић, уз саслужење протојерејâ : Далибора Милаковића, Предрага Шћепановића, Миладина Кнежевића, Николе Пејовића, Бранка Вујачића, као и протођакона Владимира Јарамаза.

У славу и у част Божију, током Свете Литургије, појала је и одговарала мјешовита пјевница при Саборном храму Христовог Васкрсења.

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове приступио је и присајединио се већи број сабраних, а након Светог Причешћа, у славску литију са трократним опходом око цркве кренуло је свештенство са вјерним народом, у чијем прикључку је освештан и пререзан славски колач.

Том приликом многобројном сабраном вјерном народу, надахнутим и бодрим празничним пастирским словом, обратио се настојатељ Цркве Светих Новомученика Момишићких и парох момишићки - протојереј Никола Пејовић: "Када се сабирамо на оваквим сабрањима, ми се не сабирамо за пролазност и за нешто што важи годину, десет, петнаест или стотину година, него се сабирамо за вјечност.

Овогодишњи домаћин и кум храмовне славе господин Божо Куч, припремио је пригодно послужење за сав присутни народ, а овом приликом кумство за следећу годину примили су Владимир Чађеновић и Балша Срдановић.

Стога је евхаристијско сабрање и заједничарење у торжественом прослављању празника Вазнесења Господњег настављено за славском трпезом љубави.