Васкрс прославњен поноћном литургијом у Саборном храму Светог Георгија на Богетићима

Највећи хришћански празник, славно Васкрсење Господа Бога и Спаса нашег Исуса Христа свечано је прослављен у Саборном храму племена пјешивачког Светог Великомученика Георгија на Богетићима.

Свету васкршњу литургију служили су свештеник Радмио Чизмовић, парох пјешивачки и протојереј-ставрофор Драган Станишић, парох подгорички и професор Цетињске богословије.

Прије почетка литургије око храма опходила је три пута литија са плаштаницом и Светим јеванђељем а вјерни народ је са упаљењим свијећама појао васкршњи тропар. Посебну радост празника показала су дјечица. У току Свете литургије прочитано је Васкршње Слово Светог Јована Златоустог и овогодишње васкршње посланице Његове Светости Патртијарха српског Иринеја и Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија које су упутили вјерном српском народу.

После саборног причешћа и литургије освештана су јаја и сир. Трудом надлежног црквеног одбора за све присутне по завршеној васкршњој поноћној литургији уприличено је послужење.

Александар Вујовић