Ових дана из штампе је изашла књига „Вуковање" пјесникиње Милице Бакрач

Ових дана из штампе је изашла књига „Вуковање", поема за дјецу, наше уважене пјесникиње Милице Бакрач. Она је аутор више књига поезије: Нек ме птице крикомбуде,Жиг, Сонети и писма, Од злата јабука, Азбучник (посвећен одбрани имена српског језика у Црној Гори), Арсеније Чарнојевић по други пут међу Србима, Жена, Одбрана Азбучника, Књига староставна.

Приредила је избор из поезије Петра Другог Петровића Његоша „Благо томе ко довијек живи" и избор из поезије Матије Бећковића „Имао се рашта и родити".

Добитница је награде Ратковићевих вечери поезије за младе пјеснике, награђена Повељом Свети Сава за књижевна дјела посвећена српском народу - Источно Сарајево. Добила је 2013. награду „Марко Миљанов" , као и „Златну значку и плакету" Културно-просветне заједнице Србије за стваралачки допринос у ширењу културе. У Бањској је добила „Песничку повељу" поводом 700 година манастира Бањска. Прошле године је добила Витезову награду за животно дјело у Београду и награду „Душко Трифуновић" на Палама.

Уредник је трибине „Свободијада" и часописа „Стварање" Удружења књижевника Црне Горе.

О новообјављеном остварењу „Вуковање", као и на друге интересантне и актуелне теме, са Милицом Бакрач смо разговарали поводом 2. априла - Међународног дана књиге за дјецу.

Разговор урадила Сенка Чоловић Шумић.