Епископ Јоаникије служио је у Недјељу Православља у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је, у Недјељу Православља и на празник Светог Лава Катанског, 5. марта 2017, Свету Архијерејску Литургију, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Саслуживали су му свештенослужитељи никшићког намјесништва: протојереј-ставрофор Драган Крушић, протојереј Слободан Јокић, јереји Данило Зиројевић и Остоја Кнежевић, ђакони др Никола Маројевић и Константин Дојић и јерођакон Сава Вукајловић, сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

Ријечима бесједе вјерницима, који су се у великом броју сабрали у празничном богослужењу прве недјеље Часног поста, обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије. Он је казао да је свака недјеља мали Васкрс, а данашња недјеља посебно, јер је посвећена прослави светих икона.

Након Свете Тајне Причешћа, празнична литија вјерног народа и дјеце, предвођена Његовим Преосвештенством владиком Јоаникијем и  свештенством, опходила је Саборни храм Светог Василија Острошког. По повратку у цркву прочитан је Синодик православља, који објављује побједу православне вјере над иконоборачком јереси из 9. вијека.