Конференција за новинаре поводом годишње свечаности и помена Митрополиту хаџи Сави Косановићу

Поводом годишње свечаности и помена Митрополиту хаџи Сави Косановићу, које организује Удружење Бањана и Рудињана „Владика Сава Косановић", у петак 24. фебруара 2017, одржана је конференција за новинаре на којој су представници медија упознати са програмом овог догађаја.

У име организатора обратили су се Милутин Мићовић и Веселин Матовић, који су најавили да ће у оквиру поменутих свечаности, најприје, у суботу 25. фебруара, са почетком у 19 часова, у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу, бити одржана промоција другог броја Љетописа Бањана и Рудина. У представљању часописа учествоваће: Радомир Уљаревић, др Трипко Драганић, Веселин Матовић и Милутин Мићовић, а одржаће се и пригодан културно-умјетнички програм.

У недјељу 26. фебруара, у 9 часова, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служиће са свештенством Свету Архијерејску Литургију, након чега ће у градском гробљу одслужити и годишњи помен Митрополиту хаџи Сави Косановићу, чији земни остаци почивају поред цркве Светих апостола Петра и Павла.

Годишња скупштина Удружења „Владика Сава Косановић" одржаће се у 12 часова у просторијама Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије" у Никшићу.