Радисав Јеврић на Фестивалу документарног филма у Днепру у Украјини добио специјалну награду жирија

  • Наслов: Radisav Jevric
  • Албум: razgovori
  • Година: 2017
  • Величина: 16:53 минута (2.9 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Радисав Јеврић на Фестивалу документарног филма у Днепру у Украјини за филм „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“ добио специјалну награду жирија и Грамату а најавио је и снимање новог филма о Светом Мардарију Либертвилском и свеамериканском

На управо завршеном Фестивалу документарног филма „Международная Киноассамблея на Днепре 2017“ филм ”Такве вјере ни у Израиљу не нађох” добио је специјалну награду жирија и Грамату Архиепископа Иринеја, Митрополита Дњепропетровског и Павлоградског, за ”срдачни труд у славу Свете Православне Цркве”. На овом међународном фестивалу учествовало је тридесетак филмова из петнаестак земаља.На крају фестивала потписан је уговор о свеобухватној сарадњи овог фестивала и Христоваскрсног фестивала православног филма који ће ове године, с Божјом помоћи бити организован по други пут у Црној Гори. Уговор су потписали протојереј ставрофор Игор Собко са једне и Радисав Јеврић са друге стране.

О утисцима које носи са овог Фестивала разговарали смо са Рајом Јеврићем који нам је најавио и снимање новог филма о новопросијављеш Светитељу наше Цркве Светом Мардарију Либертвилском и свеамериканском чије снимање је благословио Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије.