Бесједа Епископа Јоаникија у 25. недјељу по Духовима у Саборном Храму Светог Василија Острошког у Пријепољу

Tagged:

У 25. недјељу по  Духовима, на дан када наша Света Црква прославља Преподобномученика Стефана и Светог новомученика Христа, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор милешевски Г. Јоаникије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у Саборном Храму Светог Василија Острошког у Пријепољу.

Владици је саслуживало свештенство и монаштво Епархија милешевске и будимљанско -никшићке.

Ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, који је говорио о Божићном посту као прилици да се достојно припремимо да прославимо Рождество Христово.

Током Свете Литургије у чин ђакона рукоположен је досадашњи ипођакон Горан Крстић, студент Богословије. Честитајући новом ђакону Цркве Божје, који ће служити у храму Светог Василија Острошког, Епископ Јоаникије га је поучио да у данашњем времену треба добро да се наоружа вјером, побожношћу, молитвом.

На Светој Литургији причестио се велики број вјерника, а духовној радости допринјело је молитвено учешће великог броја вјерника пријепољског краја.

Протојереј-ставрофор Душан Јанковић, архијерејски намесник пријепољски, захвалио је Преосвећеном Владици Јоаникију на молитвама које је у препуном храму Светог Василија Острошког узнио за све присутне, за град Пријепоље и народ који у њему живи.

Литургијско сабрање појањем је увеличао хор Светог Краља Владислава.

По завршетку Литургије приређена је трпеза љубави у сали Парохијског дома.