Епископ Кирило на Митровдан одслужио Литургију у храму Светог Димитрија у подгоричком насељу Крушевац

Tagged:

Светом архијерејском литургијом и резањем славског колача прослављена је слава храма Светог великомученика Димитрија, дворске цркве при подгоричкој резиденцији династије Петровић Његош. Евхаристијским сабрањем је началствовао Његово преосвештенство епископ диоклијски г. Кирило, уз саслужење старешине овог храма протојереја-ставрофора др Бориса Брајовића, старешине цркве Светог Ђорђа под Горицом протојереја-ставрофора др Велибора Џомића, старешине храма Светих новомученика момишићких протојереја Николе Пејовића, свештеника Саборног Митрополије протојереја Далибора Милаковића и ђакона Душана Биговића, професора цетињске Богословије, као и већег броја вјерника.

На крају Литругије владика Кирило је бесједио сабраним вјерницима говоривши о славном примјеру хришћанске ревности које нам је оставио Свети Димитрије. Он се осврнуо на проблеме са којима се суочава наша Црква у вези са овим светим храмом који се жели национализовати.

Подсјећамо да је Бјелопољски Виши суд укинуо пресуду судије Основног суда у Подгорици Данила Јегдића који је донио одлуку према којој је суд обавезао Митрополију црногорско-приморску преда цркву Светог Димитрија на Крушевцу држави.

Владика Кирило је позвао све присутне да се моле да Господ просвијетли ум судијама како би донијели праву и цјеломудрену одлуке у овом случају.

За присутне вјернике, због лошег времена трпеза љубави је уприличена у Духовном центру ЦО Подгорица.

Павле Божовић