У Недјељу 19. по Духовима одслужена Литургија у цркви Светог Ђорђа у Подгорици

Tagged:
  • Наслов: Otac Mileta Kljajevic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 5:55 минута (1.02 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

image-0-02-05-9b0c3cb2714ff1dcad4e9309b14fcac32a794c996ecee6dd0b434a5555bcb6ef-vНа дан када Света Саборна и Апостолска Црква прославља Епископа острва Крита, преподобномученика Андреја Критског, творца  поучних књига, канона и песама, – совршена је Света Служба Богу Живоме и Истинитоме у Храму Победоносца Георгија, под Горицом у Подгорици.

Светим Евхаристијским Собрањем, овога пута, началствовао је протојереј – ставрофор Момчило Раичевић, пензионисани свештеник и дугогодишњи парох Цркава и манастира у Подгорици, у комунистичком времену. Саслуживали су му  свештеници Храма Св. Георгија, протојереј – ставрофор Милета Кљајевић, уз молитвено учешће некадашњег старешине овог Светог Храма протојереја – ставрофора Милуна Фемића, протојереја – ставрофора Драгана Станишића (професора Богословије на Цетињу) и протојереја Јована Радовића.

Након што је у Цркви прочитао недељно празнично зачало из Светог Јеванђеља, беседом се окупљенима обратио о. Милета Кљајевић, подсетивши нас на изречене речи Господње – Будите милостиви као Отац ваш који је милостив. Нагласивши да је Бог – Љубав. Извор Милости. Дарежљив и дуготрпељив и многомилостив; те да ако се усрдно кајемо, Господ је  милостив да нам опрости грехе наше. Јер је Он, како је казао о. Милета – спор на гнев, благ; не поступа с нама по гресима нашим нити нам враћа по неправдама нашим.