Дјечји Сабор у манастиру Добриловина

Tagged:

На празник Светог Евменија Гортинског, у суботу 1. октобра 2016, у манастиру Добриловина одржан је, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникије, дјечији Сабор.

Сабору дјеце из наше Епархије претходило је свето богослужење. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење свештенства и монаштва Епархије.

Молитвеном сабрању присуствовао је вјерни народ овог краја. Литургију је увеличао радостан чин крштења дјечака Милоша и Душана.

Потом је у порти древне немањићке задужбине, манастира Добриловина одржан дјечији Сабор, трећу годину за редом.

Учеснике Сабора и вјерни народ благословио је Преосвећени Епископ Јоаникије, који је казао да је Сабор дјеце наше Епархије у манастиру Добриловини велика радост за ову светињу и све који су у њој окупљени.

У програму дјечјег Сабора, који се, са благословом Владике будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, у манастиру Добриловина, одржава у суботу по Крстовдану, учествовали су, са пригодним пјесмама, играма, рецитацијама и игроказима, црквени хорови и дјеца са вјеронауке из Бијелог Поља и Мојковца, као и дјечји црквени хор при манастиру Мајсторовина.