Крстовдан прослављен у Андријевици

Tagged:

По већ устаљеној пракси, велики празник наше Свете Цркве Православне - Крстовдан, свечано се прославља у храму Светог архангела Михаила у Андријевици. У овом светом храму налази се крст, донесен из Јерусалима, на којем се, прије неколико година, пројавила слава и милост Крста Христовог.

Светом Архијерејском Литургијом,  на дан празник Воздвижења Часног и Животворног Крста Господњег, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење свештенства беранско-андријевичког намјесништва и монаштва Епархије.

Сабрани вјерни народ надахнутом бесједом поучио је Преосвећени Епископ Јоаникије, који је истакао значај Христовог страдања на Крсту ради нас и ради нашег спасења. Владика је подсјетио на историјски догађај, који је повод за прослављање данашњег празника, када је Света царица Јелена, мајка Светог цара Константина, тражила хришћанске светиње по Светој земљи, уређујући и подижући храмове, а све са великом жељом да пронађе Часни и Животворни Крст Христов на коме је распет Господ и Спас наш Исус Христос.