Молебан за почетак нове школске године у Никшићу

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије присуствовао је у недјељу 4. септембра 2016. године молебану са призивом Светог Духа за почетак нове школске године, који је, у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, служило свештенство архијерејског намјесништва никшићког.

Молебан за благословен почетак школске године служили су протојереј Василије Брборић и ђакон Константин Дојић, а молитви за здравље, стицање знања и умножавање љубави присуствовали су, у великом броју, ученици, студенти, просветни радници, дјеца основношколског узраста са родитељима.

Срећну и Богом благословену нову школску годину, сабраним ђацима и вјерницима пожелио је Преосвећени Епископ Јоаникије.

Он је поручио да то што наш образовни систем данас није на задовољавајућем нивоу не треба да обесхрабрује дјецу, јер од њих самих највише зависи какво ће знање стећи.

„Ви се само трудите, колико је у вашој моћи, па ће те наћи начина да дођете до сазнања која вас интересују, која су вам потребна и постићи ћете све, па чак и надокнадити недостатке које наше школе имају. Веома је важно да научите да се молите Богу, да долазите у храм Божји, а кад то научите онда ће се Божја милост, Божја мудрост, Божје знање, Божја свјетлост изливати на вас да она Божја милост просвијетли ваш ум, ваше срце и вашу вољу да можете лако да напредујете и узрастате у наукама и, оно што је важније од свега, да добијете то просветљење да знања која стичете у школама, а која се вама често чине непотребна, али то није тако, употребите на добро, да буду на корист вама и вашим родитељима, вашим породицама, ако Бог да, нашој отаџбини", казао је Владика Јоаникије.