Петровдан молитвено прослављен у манастиру Острогу

DSC_2114Празник Светих апостола Петра и Павла - Петровдан у уторак 12.јула 2016. године, молитвено је прослављен у острошкој светињи. Светом службом Божијом у цркви Свете Тројице у Доњем манастиру началствовао је намјесник острошке светиње протосинђел Павле, а саслуживали су му сабраћа острошке обитељи архимандрит Мирон и јеромонах Сергије, подгорички парох протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић, пјешивачки парох јереј Радмило Чизмовић и јерођакони Роман и Зосима. Велики број вјерника и монаштва присуствовао је евхаристијском сабрању.

Данас се завршава Петровсаки пост, па су се бројно монаштво и вјерници присајединили Тијелом и Крвљу Господа Исуса Христа.

На крају Литургије архимандрит Мирон је са саслужитељима благословио и прерзао славски колач у славу Божију, а у част Светих апостола Петра и Павла, поводом имендана острошког намјесника протосинђела Павла.

На крају богослужења, сабранима се ријечима празничне бесједе обратио о. Павле који је казао да данас славимо празник оних који су својим трудом допринијели да се наша Света црква прошири по читавој васељени, а највише апостола Павла.