Петровдан прослављен у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
  • Наслов: Otac Predrag Scepanovic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 3:24 минута (601.06 КБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла - Петровдан је у уторак 12. јула 2016. године, молитвено и торжествено прослављен у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Светом службом Божијом началствовао је протојереј Бранко Вујачић, а саслуживали су му старјешина Саборног храма : протојереј - ставрофор Драган Митровић као и протојереји : Далибор Милаковић, Предраг Шћепановић, Миладин Кнежевић, Мирчета Шљиванчанин и протођакон Владимир Јарамаз.

Након Светог Причешћа, на крају богослужења, свима се сабранима ријечима празничне бесједе обратио протојереј Предраг Шћепановић, настојатељ цркве Светих Мученика Макавеја у Толошима и парох толошки.

Отац Предраг је говорио о лику а и о дјелу ова два дивна првоврховна апостола, који су кључари Царства Небескога, како то наводи у свом пастирском слову отац Предраг:

По завршетку Литургије протојереј Предраг Шћепановић је свим сабраним свечарима благословио и пререзао славски колач у славу Божију, а у част Светих апостола Петра и Павла, пожељевши им притом срећан и благословен празник и срећну крсну славу.