Бесједа оца Остоје Кнежевића на празник Рођења Светог Јована Претече на Лукову код Никшића

Tagged:
  • Наслов: Otac Ostoja Knezevic
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 9:12 минута (1.58 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

На празник Рођења Светог Јована Претече, у четвртак 7. јула 2016, свештенство архијерејског намјесништва никшићког служило је свету Литургију на Лукову код Никшића.

У храму посвећеном овом светитељу празнично богослужење одслужили су: протојереј-ставрофор Драган Крушић, протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, јереји Мирко Вукотић и Остоја Кнежевић.

Молитвеном сабрању присуствовали су бројни вјерници од којих је један број приступио Светом причешћу. Празник Рођења Светог Јована Крститеља и храмовну славу честитао је свештеник Остоја Кнежевић, који је казао да је Свети Јован, на чудесан начин, преко својих праведних и богобојажљивих родитеља, дошао на овај свијет, испуњавајући, на тај начин, своје назначење овдје на земљи да буде први проповједник покајања и онај који припрема пут Господу Исусу Христу Који долази.

Освештан је и преломљен славски колач. Празник Рођења Светог Јована Крститеља вјерном народу честитао је и надлежни свештеник протојереј Слободан Јокић.

Домаћин славља на Лукову у част Светог Јована Крститеља, био је Радомир Радусиновић са породицом. Он је дио славског колача предао Перу Ђурђевцу, који се обавезао за домаћина ивањданског сабрања идуће године.