У Бару прослављен празник и обиљежeна хиљадугодишњица мученичког страдања Светог Јована Владимира

  • Година: 2016
  • Величина: 63:45 минута (10.95 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

У склопу манифестације „Дани Светог Јована Владимира“, 3. јуна у Бару је премијерно изведена представа „Хиљаду година – Свети Јован Владимир и Косара“. Сценарист, режисер и костимограф представе је попадија Ксенија Милосављевић. Претходно је на градском стадиону пред многобројном публиком одиграна фудбалска утакмица између екипе филма "Монтевидео" и ФК Морнара.

4. јуна служена је Света Архијерејска Литургија а у поподневним сатима градом је прошла свечана Литија, у којој је учествовало неколико хиљада људи. Манифестација је завршена концертом Слободана Тркуље и Балканополиса. Дани Светог Јована Владимира протекли су у знаку дјеце које је било у великом броју, из свих крајева Црне Горе а организатори су се потрудили да најмлађи у сваком тренутку буду аниморани и збринути.

У Бару је тих дана била Оливера Балабан која је за Радио Светигору разговарала са: Ксенијом Милосављевић, сценаристом, режисером и костимографом представе "Хиљаду година-Свети Јован Владимир и Косара"; композитором музике за представу професором Александром Сашом Басарабом; Љубицом Давидовић умјетничким руководиоцем КУД-а Свети Јован Владимир која је у представи играла улогу Косаре; протомајстором Момчилом Станојевићем; Владимиром Радовићем, чланом организационог одбора манифестације "Дани Светог Јована Владимира" и Силвијом Тодоровић, секретаром Кола српских сестара Свети Јован Владимир из Бара.