Епископ Јоаникије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Мајсторовина

Tagged:

На празник Светог апостола Андроника и Свете Јуније, у понедјељак 30. маја 2016, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Мајсторовина.

Преосвећеном Епископу је саслуживало свештенство и монаштво Епархије будимљанско-никшићке. Литургији су присуствовали вјерници овог краја од којих је један број приступио Светом причешћу.

Јеромонаху Андронику Ракочевићу, настојатељу ове светиње је данас имендан, па је тим поводом пререзан славски колач, а у славу Светог апостола Андроника чије име носи.

Архипастирском бесједом обратио се Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, говорећи о Светом Андронику, који је као први апостол у крајевима Паноније проповиједао ријеч Божју, па се претпоставља да је и до ових крајева стизао.

Владика је, честитајући имендан о. Андронику, пожелио да му Бог даје снаге, силе, крепости духовне да носи терет обнове ове светиње, којој предстоји живописање, да буде добар старјешина манастира, гостоприман, трудољубив, молитвен и, изнад свега, да увијек зна да се каје и смирава што је најважније за монаха.