Света Тајна Јелеосвећења служена у манастиру Ђурђеви Ступови

Tagged:

На Велику сриједу, 27. априла 2016, у манастиру Ђурђеви Ступови служена је за сабрани вјерни народ Света Тајна Јелеосвећења.

Свету Тајну Јелеосвећења служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије уз саслужење бројног свештенства и монаштва Епархије.

Архипастирском бесједом вјерном народу обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, говорећи о Светој Тајни Јелеосвећења за коју је уобичајено да се, за здравље душа и тијела наших, врши на Велику сриједу, а у спомен помазања које је извршено над Господом нашим Исусом Христом прије Његовог страдања.

Владика је истакао да је најважније душевно здравље, а када човјек има јаку вјеру он може да трпи тешке болести и тјелесна страдања.

„Господ указује да није најважније тјелесно здравље, већ је најважније душевно здравље, а душевно здравље долази, прије свега, од вјере праве, истине. Права, истинита вјера код човјека је право, истинито душевно здравље и то треба да јача. Човјек који има јаку вјеру, врло често, је способан да трпи и тешке болести, а поједини који су снажни у вјери, трпећи разне болести и страдања свог тијела, стичу дарове да својим молитвама укрепљују друге и оснажују", казао је Владика Јоаникије.