Митрополит Амфилохије 15. априла у манастиру Ждребаонику служио Литургију пређеосвећених дарова

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2016
  • Величина: 18:42 минута (3.21 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

DSC_8901Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету литургију пређеосвећених дарова у манастиру Ждребаонику код Даниловграда.

Светој служби присуствовао је и у њој молитвено учествовао Епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије.

У литургијској проповиједи Митрополит Амфилохије је рекао да је жртва Аврамова била предуказање Христове жртве на Голготи.

Након Литургије Митрополиту Амфилохију је делегација села Велика испод Чакора, у којем су албански балисти 1944. године над тамошњим становништвом извршили један од највећих злочина у Другом свјетском рату, поклонила ручни крст у дуборезу у знак благодарности за пресудни допринос да истина о том догађају угледа свјетлост дана.

У име Величана Митрополита је поздравио новинар и публициста Гојко Кнежевић, који је рекао да су Величани имали срећу да им Бог пошаље Владику Амфилохија да их врати вјери.

Митрополит Амфилохије је казао да не зна ко коме треба да захвали - Величани њему или он Величанима.

„Треба сви да захвалимо Господу што је Велика убијељена мученичком крвљу дјеце, дјевојака, младића, жена, стараца прије седамдесет година и што је то мученичко сјеме у ово наше вријеме уродило плодом", рекао је Митрополит Амфилохије.