Владика Јоаникије служио у храму Успења Пресвете Богородице у Павином Пољу

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у недељу 32. по Духовима, на празник Светих 20000 мученика Никомидијских, 10. јануара 2016, Свету Архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Павином Пољу.

Саслуживало је више свештенослужитеља Епархије будимљанско-никшићке.

Вјерном народу, сабраном у празничној радости, ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, честитајући празник Рођења Богомладенца Исуса Христа.

Владика је, потом, уз саслужење свештенства и монаштва, освештао новоподигнути Црквено-народни дом у Павином Пољу. Он је захвалио на уложеном труду свештенику Зорану Бубањи, надлежном пароху и свима који су, уз братску слогу и љубав, помогли изградњу овог дома.

„Освештали смо данас овдје Црквено-народни дом, који је саграђен за потребе овог народа, а понајвише да би се у њему држала вјеронаука, да би се обављали народни скупови, организовала предавања, црквене и народне свечаности. Нека ова кућа живи и лијепо је да своје активности усмјеримо на оно што чини живот, на рађање, обнављање и умножавање народа, а не само на некакве акције које симболизују смрт. То је оно што нам треба. Лијепо сте ово урадили, сложно, људски, братски. Нека вас све Господ благослови, нека вам дарује здравље, радост, мир, срећу, напредак и свако добро. Мир Божји Христос се роди", рекао је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.