У сусрет радости Рођења Богомладенца Христа

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом, коју је на Бадњи дан, у сриједу 6. јануара 2016, служио у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Преосвећени Епископ је, уз саслужење више свештенослужитеља наше Епархије, служио Литургију Светог Василија Великог.

Молитвеном сабрању присуствовао је у великом броју вјерни народ Никшића, којима је Бадњи дан и сверадосни наступајући празник Рођења Богомладенца Исуса Христа, архипастирском бесједом честитао Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Владика Јоаникије ће, данас, на Бадњи служити вечерње са освећењем бадњака у Саборном храму Рождества Христовог у Мојковцу, са почетком у 16 часова. Потом ће, у 17 часова и 30 минута, благословити и освештати бадњаке код Саборног храма Светих апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу,  док ће свето дрво, са бројним свештенством и вјерним народом, налагати у 20 часова у порти манастира Ђурђеви Ступови, гдје је, како је и уобичајено, централно налагање бадњака у Епархији будимљанско-никшићкој.

На радосни празник Рождества Христовог, Његово Преосвештенство Епископ Јоаникије служиће са Високопреосвећеним Архиепископом цетињским Митрополитом црногорско-приморским Г. Амфилохијем Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Мојковцу са почетком у 9 часова. Литургијским сабрањем овај свети храм, подигнут у спомен јунака и витезова Мојковачке битке, прославиће своју храмовну славу. Ове године, према ријечима Преосвећеног Епископа Јоаникија, са посебним осјећањем дочекујемо Божић, у чијој свјетлости прослављамо велики догађај из наше историје - стогодишњицу велике, славне и опјеване Мојковачке битке.