Сусрет Митрополита Амфилохија са члановима Црквеног одбора храма Светог Саве у Буенос Аиресу

У сриједу, 25. новембра, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Аиресу служена је Света Литургија уз присуство и молитвено учешће Митрополита Амфилохија и Епископа каракаског и јужноамеричког Јована (Руска Загранична Црква). Двојица епископа су касније срдачно разговарали на теме везане за црквену мисију. Било је предвиђено да се литургија одслужи у Храму Светог Саве у Буенос Аиресу, али је то било немогуће из техничких разлога, због извођења радова на уређењу простора око и унутар Храма.

Из истих разлога вечера коју су у част Митрополита Амфилохија организовали чланови црквене општине при Храму Светог Саве на челу са предсједником Александром Цвибаком, такође је пренијета у просторије Саборног Храма Рођења Богородице. За вечером су присутни вјерници подигли здравице да поздраве свог владику и захвале за његову пастирску бригу и старање.

На вечери је био присутан и др Мирољуб Јевтић, професор на Факултету политичких наука у Београду, који је, као познати политиколог, тих дана учествовао на Међународном семинару о теологији, религији и политици у организацији Националног универзитета Артуро Хаурече из Буенос Аиреса, којом приликом је и промовисао и београдски међународни научни часопис Политика и религија за 2015. годину посвећен Латинској Америци.

Следећег јутра, 26. новембра, након одслужене Свете Литургије у Саборном храму Пресвете Богородице поводом празника Светог Јована Златоуста и Митрополит је, као гост, присуствовао и говорио у уводном дијелу поменутог семинара.

 

Архимандрит Кирило Бојовић