Митрополит Амфилохије началствовао службом поводом Аранђеловдана у Буенос Аиресу

22. новембра, на други дан славе, Свету архијерејску Литургију у Саборном храму Рођења Превсте Богородице у Буенос Аиресу служио је Митрополит Амфилохије уз саслужење господе архијереја: Епископа каракаског и јужноамеричког Јована (Руска Загранична Црква) и Епископа аргентинског и јужноамеричког Леонида (Московска Патријаршија). Саслуживали су још архимандрит Кирило, свештеник Максим (Московска Патријаршија, свештеник Марко Обрадовић, протођакон Никола Радиш и протођакон Игор Балабан. Били су присутни многобројни православни вјерници из Буенос Аиреса. У току службе Митрополит Амфилохије је освештао нови мозаик Мајке Божије над улазним црквеним вратима. Идеју за његову израду је прије неку годину дао сам владика Амфилохије, а скицу за мозаик је урадио др Мирко Тољић, док су његову израду финансирали протођакон Никола Радиш, госпођа Вера Миловић и други парохијани. Мозаик лијепо украшава улаз у цркву Рођења Богородице која је урађена као реплика Краљеве Студеничке Цркве.

На крају литургије је пререзан славски колач. Митрополит се присутнима обратио бесједом, у којој је захвалио браћи архијерејима на молитвеном учешћу у прослави празника.

Затим су сви присутни учествовали у празничном ручку који је приредила црквена општина из Буенос Аиреса на челу са протођаконом Николом Радишем и уз помоћ у кухињи монахиње Лидије.

У току ручка владика је још једном подсјетио на везе које спајају словенске народе: крв, језик, вјера, ... али је истакао да су у Цркву Божију уграђени сви земаљски народи и пожелио све најбоље народима који живе у Аргентини.

Пјесмом уз гитару је увеличала догађај Љиљана Поповић, као и Рус Александар Дементјев.