Прослављен Аранђеловдан, крсна слава Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија

Tagged:

На празник Сабора Светог Архангела Михаила и осталих бестјелесних сила, у суботу 21. новембра 2015, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом, која је служена у манастиру Ђурђеви Ступови уз саслужење бројног свештенства и монаштва Eпаархије.

У прослави Аранђеловдана, који је крсна слава Преосвећеног Епископа Јоаникија, молитвено је учествовао и велики број вјерника.Празник Сабора Светог Архангела Михаила и осталих бестјелесних сила сабраном народу, а свечарима крсну славу, ријечима архипастирске бесједе честитао је Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Поводом прославе великог празника наше Цркве и крсне славе Архијереја и духовног оца Епископа Јоаникија, уприличенаје, потом, трпеза братске љубави на којој је славски колач Владики преломио архимандрит Исаија Крговић, игуман манастира Бијела код Шавника.

Слављу су се придружили и јерођакони Андроник и Филотеј, као и монахиње Теодора из Жупског манастира, Харитина из манастира Шудикова и Макрина из манастира Добриловина, којима јеАранђеловдан, такође, крсна слава.