Прослављен имендан владике Јоаникија

Светом Архијерејском Литургијом, која је у уторак 17. новембра 2015, на празник преподобног Јоаникија Великог служена у катедралном манастиру наше Епархије - Ђурђевим Ступовима, молитвено је прослављен празник овог Угодника Божијег и имендан Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија.

У литургијском сабрању, којим је началствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, саслуживало је бројно свештенство и свештеномонаштво наше Епархије и Митрополије црногорско-приморске.

Празничном богослужењу присуствовао је вјерни народ и уважени гости и пријатељи манастира Ђурђеви Ступови и владике Јоаникија.

Празник Преподобног Јоаникија Великог сабраном народу, а имендан Владици Јоаникију пригодним ријечима је честитао јеромонах Сергије (Рекић), сабрат Острошког манастира. Он је Преосвећеном Епископу пожелио да му Господ Бог, по ријечима Преподобног Јоаникија Великог, да да буде свједок Свете Тројице, да му увијек буде покров Дух Свети, са прибјежиштем Христом и надањем Оцем, на многа љета.

Оцу Сергију, свештеницима и вјерном народу који су се, на овај дивни дан, сабрали у манастиру Ђурђеви Ступови да заједно узнесу молитве Богу,  захвалио је Владика будимљанско-никшићки.

За учеснике молитвеног сабрања приређена је трпеза братске љубави. Благосиљан је и преломљен славски колач.