Митрополит Амфилохије 14. новембра служио Литургију у цркви Светог Николе у Врановићима – Доњи Грбаљ

  • Жанр: Blues
  • Година: 2015
  • Величина: 46:25 минута (6.65 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 11kHz 20Kbps (VBR)

DSC_4003Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије обавио је јутрос чин малог освећења обновљене цркве Светог Николе у Врановићима - Доњи Грбаљ и у њој са свештенством служио Свету архијерејску литургију.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Митрополит Амфилохије је рекао да је сам Бог унио квасац вјечности у људску природу онда када је Он постао човјек.

„Тим квасцем се ми причешћујемо у тајни крштења и миропомазања, и у врлинама на које смо призвани да по њима живимо, које су Божје, па онда постају наше врлине, и преко којих ми узрастамо и исцјељујемо се од душевних и тјелесних болести, просвећујемо се и освећујемо", рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Након Литургије Митрополита, свештенство и вјерни народ поздравио је предсједник Црквеног одбора села Врановићи Перо Боганов Ерцеговић.

Митрополит Амфилохије данас послије подне је у Радановићима освештао крст цара Лазара и земљиште за градњу храма који ће бити посвећен овом светитељу. Крст је прилог браће Илића из Бијеле.