Прослављен Свети Апостол Јаков - Слава ученика трећег разреда Цетињске Богословије

Ученици трећег разреда Богословије Светог Петра Цетињског, који су XXII генерација обновљене богословије (2012-2017), прославили су своју разредну славу Светог Апостола Јакова.

Тим поводом служене су свечана вечерња служба са петохлебницом у Влашкој цркви уочи празника и света литургија у Цетињском манастиру на сам празник.

Свечану вечерњу службу са петохлебницом у сриједу 04. новембра 2015. године, служио је ректор богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић, на којој су појали ученици трећег разреда.

На сам празник у четвртак 05. новембра 2015. године, у Цетињском манастиру литургију је служио јеромонах Прохор, а за пјевницом су одговарали ученици трећег разреда Цетињске богословије.

На свечаном ручку у богословији, у част Светог апостола Јакова о. Гојко Перовић освештао је и пререзао славски колач, након чега је свим сабраним говорио о овом светом апостолу уједно и честитајући славу ученицима трећег разреда, пожељевши им да успјешно заврше своје започето школовање у Цетињској богословији.

У име свог разреда професоре, ученике и госте поздравио је ученик Игор Ћулум.

У току славског ручка ученици су отпјевали Химну богословије и неколико народних пјесама, док је уз струне гусала, српски народни гуслар Рајо Војиновић отпјевао одломак из пјесме "Мојковачка битка".