Саопштење Митрополије црногорско-приморске у вези бомби пронађених „у близини Саборног храма у Подгорици“

  • Наслов: Saopstenje MCP
  • Албум: Saopstenja
  • Година: 2015
  • Величина: 2:36 минута (1.2 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 22kHz 64Kbps (CBR)

У вези са најновијом вијешћу коју је објавила Радио телевизија Црне Горе у вези са бомбама нађеним, како се каже, "у близини храма Христовог Васкрсења у Подгорици", Митрополија обавјештава јавност да је, на пријаву једног посјетиоца Храма, бомбе нашао чувар храма, а Полицију је о њиховом проналаску обавијестио један од свештеника који служе при Храму.

Експлозивне направе су се налазиле на јавном паркингу иза Храма, према бившој Малој пијаци.

Сматрамо непримјереним да се проналазак ових направа на било који начин доводи у везу са протестима од прије десет дана.

Извор из Управе Полиције је нетачно извијестио РТЦГ да се ико те вечери склонио у Храм, што није било могуће, јер је Храм те вечери, као и сваке друге у то доба био закључан.

Паркинг на платоу испред Храма, који је, за разлику од онога иза њега, у власништву Митрополије, користе многи грађани Подгорице и гости Главног града, тако да је могуће да су га користили и неки учесници протеста.

Држимо да је ова информација, које у тренутку писања саопштења није било на сајту Управе Полиције, пренијета да би оптужила Цркву да је умијешана у неке противправне активности, што је увијек била и јесте неистина.

РТЦГ је још једном пала на испиту, као прије неки дан за Лучиндан, када су игнорисали хиљаде вјерника који су тога дана били у Цетињском манастиру и стотине присутних на свечаној Лучинданској академији у Подгорици, а објавили у ударној информативној емисији два малобројна сабрања која су, по њима, била главна прослава празника Светог Петра Цетињског у Црној Гори.

Надамо се да ће се РТЦГ убудуће трудити да истинитије и објективније информише јавност него што то чини посљедњих година и него што је то чинила у погледу догађаја које смо поменули.

Цетиње, 3. новембар 2015.