Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

CT MAN

Више интернет портала у Црнох Гори (чак и портал Јавног сервиса!) су данас објавили фотографију на којој се види извјесни свештеник са покојним Јосипом Брозом.

Због оних који ће можда бити збУњени оваквом фотографијом и текстом који је прати, стављамо до знања читавој јавности да се на тој фотографији не налази Митрополит Амфилохије, иако сматрамо да је то јасно сваком здраворазумном посјетиоцу тих портала.

О односу Митрополита Амфилохија према комунизму, нарочито у погледу његовог односа према Цркви и неистомишљеницима, и Брозу као личности, Митрополит је сам говорио  у безброј прилика и тај став је јавности добро познат.

Овакве неистине не служе на част ономе ко их је пласирао у јавност. Само говоре о расположењу које у контролисаним медијима и онима који их контролишу влада према Цркви. Спремни су чак и на овакве бестидности само да се обрачунају са Црквом и Митрополитом Амфилохијем. Без сумње, да имају Броза уз себе, прогањали би и на драстичнији начин своје идеолошке неистомишљенике, баш као што је он чинио.

Што се тиче поузданости Славише Лекића, наводног „свештеника ЦПЦ"? (да ли је то уопште истина? гдје он и коме служи као лажни свештеник?), жао нам је што је себе, после више година лутања, довео до духовне провалије - припадности овој псевдоцрквеној групацији. Понављамо, ако је збиља члан те идеолошке секте, треба да буде свјестан да је себе сврстао са непријатељима и прогонитељима Цркве Православне.

Нека Бог да разума и покајања свима нама, а нарочито онима који клевећу и чине зло ради својих себичних интереса, јер у коначном, не чине га другима него себи.

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ