Хришћани говоре о Богу и животу LXXXII

У емисији "Хришћани говоре о Богу и животу" вечерас доносимо прву емисију Тв студија Острог "Острошки светионик" чији је уредник монах Арсеније (Јовановић).

По благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита Амфилохија, у манастиру Острог је оформљен видео студио Острог, са својом првом емисијом под насловом - Острошки Светионик.

Данас када медији, а нарочито "YOU TUBE" на интернету, задобијају неслућене могућности у комуникацији широм целе планете, ми у Острогу имамо намеру да узмемо учешћа у овој мрежи и да допринесемо освештавању медија.

Емисија Острошки Светионик ће бити сличног типа као и многе друге тв емисије са гостом и водитељем, који је истовремено и аутор, али неће, за сада, имати утврђени термин, већ ће бити емитована када се буде указивала занимљива прилика.

Дијапазон тема ће бити широк, од уметности и философије, до социјалних и свих осталих савремено ангажованих тема, а свакако све утемељено у Христу и Православљу. Поред уобичајеног интервјуа и духовних предавања у оквиру ове емисије имаћемо и културно - уметничке догађаје, као што су рецитали, концерти и слично. У сваком случају, све оно што нам буде послао Свети Василије Острошки.

Будући да је аутор ове емисије, монах Арсеније Јовановић, без искуства, и аматер у овој делатности, унапред молимо за опроштај на могућим неправилностима и слабостима у техничко-професионалној изведби овога пројекта.

Емисију водила Слободанка Грдинић.