У Тивту одржан Округли сто „Обновимо Превлаку“

Tagged:

У организацији Митрополије црногорско приморске и Одбора за обнову манастира Светог архангела Михаила на Михољској Превлаци у суботу 19. септембра 2015. г. у Тивту је одржан округли сто „Обновимо Превлаку".

Скуп је  отворио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско приморски Господин Амфилохије који је казао да међу свим старим древним светињама посебно мјесто заузима манастир Светог Архангела.

Уз говор Високопреосвећеног Митрополита Г. Амфилохија, у вечерашњој Катедри, доносимо и излагања Протојереја-ставрофора Гојка Перовића Ректора Цетињске Богословије, Протојереја-ставрофора др Велибора Џомића и монаха др Павла (Кондића).

На округлом столу учествовали су двадесетак научника из разних области-теологије, археологије, етнологије, права, вјерског туризма из Русије, Србије и Црне Горе.

Скупу се писмом обратила професор Аника Сковран из Београда која због професионалних  обавеза није могла да дође на овај скуп.

На слупу су говорили и професор Московске духовне академије  др Алексеј Пентковски, археолог проф. др Ђорђе Јанковић, доцент др Трипко Драганић, Васко Костић, др Ненад Милошевић и други.

Учесници округлог стола  посјетили су Манастир Михољска Превлака, Котор и манастир Савина код Херцег Новог.