Прослава Успења Пресвете Богородице и призив Светог Духа у Враки код Скадра 28. август 2015.

У петак 28. августа 2015. године, са благословима Његовог Блаженства Архиепископа тиранског и цијеле Албаније г. Анастасија и Његовог Високопресвештенства Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, прослављен је празник Успења Пресвете Богородице у цркви Пресвете Тројице у Враки код Скадра.

Сабрани вјерни народ и дјеца по први пут у новијој историји присуствовали су и служби призива Светог Духа за благословен почетак нове школске 2015/2016. Године.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, архијерејски намјесник херцегновски и директор ИИУ „Светигора".

Након причешћа и литургијског сабрања по први пут након Другог свјетског рата служена је служба призива Светог Духа за благословен почетак нове школске 2015/2016. године. Потом је услиједила бесједа о. Радомира Никчевића, који је сабраном народу честитао празник посвећен Пресветој Богородици, посебно благословивши дјецу, пренијевши поздраве и благослове од Митрополита Амфилохија.

Дјеци и сабраном народу подијељено је 100 поклона као дар манастира Острог и ИИУ „Светигора".

Служби су присуствовали поред вјерног народа и дјеце из Скадра и околине, амбасадор Републике Србије у Тирани Мирољуб Зарић са сарадницима, предсједник Удружења Срба и Црногораца „Морача-Розафа" из Скадра Павле Брајовић - Јакоја, предсједник Друштва „Свети Јован Владимир" из Скадра, Симо Ајковић, професор српског језика у Скадру Светозар Ћираковић, професор Богословије Светог Петра Цетињског Аполон Мишченко и уредник Катихетског програма Радио Светигоре теолог Александар Вујовић, гости из Београда Кристина Грујић, Тамара и Бојана Пепић.