Слава Манастира Подмаине 2015

Манастирска Слава, Успенија Пресвете Богородице, прослављен је торжествено и у Манастиру Подмаине у Будви. Празнично славље почело је синоћ Великим Бденијем које је почело у 19 часова и трајало све до 23 часа. Бденијем је у препуном манастирском храму началствовао игуман Манастира Врањина јеромонах Петар (Драгојловић) уз саслужење игумана Манастира Подмаине јеромонаха Рафаила, и Подмаинске братије, јеромонаха Василија и јерођакона Онуфрија. У току Великог Бденија, вјерном народу се надахнутом бесједом обратио игуман Манастира Подмаине, јеромонах Рафаило.

На сам дан празника, духовно славље настављено је Светом Литургијом, која је почела у пола девет. Светом Литургијом је началствовао је игуман Манастира Врањина јеромонах Петар (Драгојловић) уз саслужење игумана Манастира Подмаине јеромонаха Рафаила, подмаинске братије јеромонаха Василија и јерођакона Серафима и Онуфрија, као и госта из Манастира Фенек, јерођакона Марка. У току Свете Литургије се празничном бесједом вјерном народу обратио игуман Манастира Врањина, јеромонах Петар.

На крају Свете Службе Божије, одржана је и празнична Литија уз сечење Славског Колача.

Послије Свете Литургије, у великој манастирској трпезарији организована је и свечана трпеза братске љубави уз пригодан културно-умјетнички програм.