Приводе се крају радови на изградњи цркве Св. Јована Крститеља у Бајовом Пољу у Пиви

Приводе се крају радови на изградњи цркве Светог Јована Крститеља у Бајовом Пољу у Пиви. Тим поводом разговарали смо са Видојем Јововићем, предсједником и Томом Јововићем, чланомОдбора за изградњу храма. Они су нас упознали са активностима које је овај Одбор предузео од његовог оснивања, те освећења темеља будуће богомоље у октобру 2012. године.

Црква је сада подигнута и краси, иначе, прелијепо пивско село Бајово Поље. Стављени су звоно и крст на звонику, постављен дивни иконостас са иконама, Одбор организује завршне радови на уређењу храма и околине, те набавци потребног мобилијара како би се црква припремила за освећење, које ће бити, надају се наши саговорници, у септембру ове године.

Одбор за изградњу цркве Светог Јована Крститеља позива све људе добре воље да, према својим могућностима и људском саосјећајношћу, дају прилог за завршетак радова на изградњи ове светиње.

Уплате се могу извршити на рачун Српске Православне Општине Плужине који је отворен код Црногорске Комерцијалне банке а.д. Подгорица са назнаком за изградњу цркве Светог Јована Крститеља у Бајовом Пољу. Жиро рачун је: 510000000003188236, а девизни: 2339011-02460661