На трећу недјељу Часног поста, 15. марта 2015, Света Архијерејска Литургија служена је у манастиру Милешеви

На трећу недјељу Часног поста, Крстопоклону недјељу, 15. марта 2015, Света Архијерејска Литургија служена је у манастиру Милешеви. Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Хризостом са саслужитељима Преосвећеним Епископима будимљанско-никшићким Г. Јоаникијем и рашко-призренским Г. Теодосијем и свештенством Епархије милешевске. Свештенству, монаштву и вјерном народу, након светог причешћа, бесједом се обратио Преосвећени Епископ Хризостом. Владика је говорио о Крстопоклоној недјељи у којој се поклањамо Крсту Господњем и славимо Васкрсење Христово.

Он се по завршетку Свете Литургије још једном обратио сабранима, захваливши Њиховим Преосвештенствима Епископу будимљанско-никшићком Г. Јоаникију и рашко-призренском Г. Теодосију, који су му саслуживали у данашњем богослужењу. Владика се осврнуо на актуелна дешавања у Епархији милешевској, односно на одлуку Светог Синода да се изврши примопредаја ове Епархије на привремено управљање Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију.

Овом приликом обратио се и Преосвећени Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, привремени администратор Епархије милешевске. Он је захвалио Преосвећеним владикама Г. Хризостому и Г. Теодосију, предсједнику и члану Комисије Светог Архијерејског Синода која је испитивала случај у Епархији милешевској, што су, оставивши обавезе у својим епархијама притекли у помоћ Епархији милешевској, светој Милешеви и народу у овој Епархији.