Митрополит Амфилохије на Јовандан одслужио Литургију у манастиру Добрска Ћелија

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2015
  • Величина: 17:41 минута (3.04 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Јовандан, са свештенством Свету службу Божју у манастиру Добрска Ћелија код Цетиња.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да је Свети Јован Крститељ посвједочио крштење Господа Христа.

„И посвједочио је оним ријечима када је Господ долазио на ријеку Јордан: гле, Јагње Божије узима на себе гријехе свијета. Посвједочио је то и својим рођењем Свети Јован, и својим свеукупним животом показавши се заиста као Претеча Господњи", рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Он је говорио о заједничком историјском путу великих хришћанских светиња - руке Светог Јована, честице Часног Крста и иконе Богородице Филеримосе, и изразио наду да ће се и утамничена света икона Богородице Филеримосе опет придружити осталим светињама у Цетињском манастиру.

На крају Литургије Митрополит Амфилохије је благосиљао славски колач и игуманији Олимпијади, монахињи Христини и свим данашњим свечарима честитао славу.