Митрополит Амфилохије на празник Светог Евстатија Превлачког одслужио Литургију на Михољској Превлаци

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2015
  • Величина: 25:46 минута (11.8 МБ)
  • Формат: MP3 Stereo 22kHz 64Kbps (CBR)

DSC01874

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на празник Светог Евстатија Превлачког, са свештенством Свету службу Божију у манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци код Тивта.

Владика је у току Литургије у чин архимандрита рукопроизвео протосинђела Евстатија (Аздејковића) који ускоро одлази у у Венецуелу, у Епархију буеносајреску и централно-јужноамаричку СПЦ гдје ће бити старјешина цркве Светог великомученика Георгија у Каракасу.

Обраћајући се новом архимандриту, Митрополит Амфилохије је рекао да је Михољска Превлака обитељ која га је призвала да понесе свој монашки крст и крст нашег по свијету расијаног народа.

Након причешћа вјерних Владика је са свештенством благосиљао славске колаче манастира, будванског Црквенох хора Светог Евстатија и барског Духовног центра који такође носи име овог светитеља.

Владика је на крају Литургије славарима честитао славу, рекавши да су и они и новорукопроизвредени Архимандрит Евстатије (Аздејковић) пплодови Светоархангелског михољског манастира и молитве Светог Евстатија Превлачког.

У манастирском конаку је након Литургије приређена славска трпеза хришћанске љубави.