Саопштење за јавност Митрополијe црногорско-приморскe у вези градња Саборног храма Свете Петке у Даниловграду

Уочи радосног празника Рождества Христовог обрадовала нас је вијест да је новим Просторно-урбанистичким планом Општине Даниловград предвиђена градња Саборног храма Св.Петке на Божовој Главици у Даниловграду.Тако ће се коначно,на најбољи могући начин, ријешити вишегодишњи проблем око добијања потребних дозвола за градњу новог храма.Нацрт ПУП-а,који је ових дана стављен на јавну расправу,потврђен је од стране највишег стручног тијела Владе Црне Горе- надлежне стручне комисије Министарства туризма и одрживог развоја.

Позивамо све православне вјернике из Бјелопавлића и цијеле Црне Горе да се саберемо око овог заједничког дјела у славу Божију и част Свете Петке.

Овом приликом благодаримо свима који су помогли да се кроз ово планско решење омогући градња храма.Захваљујемо се представницима надлежне стручне комисије Министарства туризма и одрживог развоја Владе Црне Горе,Обрађивачу плана Центру за планирање урбаног развоја( ЦЕП ),градоначелнику Даниловграда господину Браниславу Ђурановићу,Секретаријату за урбанизам,комунално-стамбене послове и заштиту животне средине који су у сарадњи са Црквеном општином даниловградском допринијели да се на,општу радост православних вјерника у Даниловграду,омогући скори почетак радова на изградњи храма Св.Петке.

Посебно се захваљујемо великом броју приложника који су минулих година одвојили значајна средства за потребе градње новог храма.

Још једном изражавајући радост због свега наведеног,сву пуноћу Цркве православне у Црној Гори и цијелој васељени поздрављамо радосним поздравом

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Митрополија Црногорско-приморска