Монах Арсеније (Јовановић ) - Да би успијели ми морамо да будемо утроје, Бог увјек мора да буде међу нама.

Tagged:

Предавање монаха Арсенија (Јовановића) сабрата манастира Острог на тему књиге "Он и она" аутора оца Павла Гумерова под насловом "У потрази за брачном хармонијом" које је 25. децембра 2013. године одржао у цркви Светог Јована Владимира у Београду.

Ми никада нисмо удвоје. Да би успели, ми морамо бити утроје. Значи: Бог Творац, главни давалац љубави, мора увек да буде међу нама.

Ми смо се данас разболели од сведозвољености. Цивлизација болује од недостатка комуникације, а комуникација није ништа друго до љубав. Ми, на првом месту, немамо комуникацију са собом, себе не разумемо, не знамо шта хоћемо а самим тим не можемо да комуницирамо ни са другима, и тако се све руши. Међуљудски односи су у великој кризи.

Све је врло просто. Нама само љубав треба. Једна искрена, дубока, пожртвована љубав.

Ми своју децу не треба да васпитавамо да постану генијални, ми своју децу треба да васпитавамо да постану Свети. Не морају да имају велика знања у себи али морају да имају Бога у срцу, јер дете је наш испит пред Богом"-само су неке од поука монаха Арсенија (Јовановића) у овом веома занимљивом предавању.