Oсвећена је новоподигнута парохијска црква Светог Јевстатија Првог, Архиепископа српског у Трепчи

У четвртак, 12. септембра, на празник Светог Александра Невског, освећена је новоподигнута парохијска црква Светог Јевстатија Првог, Архиепископа српског у Трепчи.

Освећење цркве и Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије са бројним свештенством и монаштвом Епархије . Током богослужења Преосвећени Епископ се ријечима надахнуте архипастирске бесједе обратио вјерном народу.

Златном медаљом првог степена Светог великомученика Георгија, овом приликом, су одликовани г. Славко Бабовић, предсједник Одбора за изградњу храма у Трепчи и г. Миодраг Бобо Радуновић, министар здравља у Влади Црне Горе, који је захвалио у име одликованих. За показану љубав и доброчинство према нашој Светој Цркви архипастирским граматама одликовани су чланови Одбора за изградњу цркве Светог Евстатија у Трепчи

Овим светим службама и великим народним сабором прослављена је завјетна слава Васојевића, Свети Александар Невски. Домаћин славе био је Одбор за изградњу цркве Светог Јевстатија и мјештани Трепче. За следећу годину домаћин славе биће Одбор Васове цркве на Ножици.