Слава Радио Светигоре

Резањем славског колача и празничним ручком у Богословији Св. Петар Цетињског на Цетињу Радио Светигора је прославила своју крсну славу Тројчиндан. Славски колач пререзао је јеромонах Петар Драгојловић који је благословио све присутне и честитао петнаести рођендан Радију Светигори.

"Нека је срећан и благословен ваш труд у Радију који се слуша широм планете. Гдје год да одете, било у Русији, Њемачкој, Аустрији или билој којој другој земљи Европе, Америке или Аустралије наићи ћете  на десетине и стотине људи који слушају Светигору. Зато је ваша мисија велика и значајна и нека Господ, који је ниспослао Духа Светога на своје Апостоле, и вама дарује тога Духа да и даље са успјехом емитујете ријечи вјечнога живота" - истакао је отац Петар.

На прослави су поред запослених у Радију били присутни и бројни гости, бивши уредници и сарадници нашег Радија који су својим трудом и радом оставили свој печат у петнаестогодишњом креирању програма.

Прије петнаест година, на Духове 1998. године, редовни програм Радија је кренуо у етар након што је блаженопочивши Патријар српски Павле претходно обавио освећење просторија Радија и благословио слушаоце из главног радијског студија.

Радио је у почетку емитовао трочасовни дневни програм, потом шесточасовни, да би на двадесетчетворочасовно емитовање прешао у у марту 1999. године, у тренутку када је тадашњи генерални секретар НАТО пакта Хавијер Солана наредио ваздушне нападе на Савезну Републику Југославију.

У том периоду Радио-Светигора је био једини електронски медиј у Црној Гори који је одлучно стао на страну бранилаца Отаџбине. Сјутрашње окупљање радника Радија биће уједно и подсјећање на тај тешки период наше новије историје.