Епископ Јоаникије на празник Св. Василија Острошког Чудотворца служио у Саборном храму у Никшићу

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије служио је у недјељу 12. маја 2013., на празник Светог Василија Острошког Чудотворца, Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Саслуживало је бројно свештенство и монаштво Епархије будимљанско - никшићке са којима и отац Доситеј, сабрат манастира Хиландара. Литургијском сабрању, које су појањем пратила два хора, присуствовао је у великом броју вјерни народ Никшића. Њима се, поздрављајући и уважене госте: г. Милету Радојевића, директора Канцеларије за вјеру у Влади Републике Србије и његовог сарадника г. Драгана Новаковића, пригодном бесједом обратио Преосвећени Епископ Јоаникије.

Сабрани вјерници су приступили Светој тајни причешћа, а храмовна слава никшићке Саборне цркве прослављена је ломљењем славског колача.

Прослављање празника Светог Василија Острошког Чудотворца, који је заштитник Саборног храма и града Никшића, наставиће се у послијеподневним часовима традиционалном свечаном свенародном литијом, која ће проћи главним градским улицама. Литија вјерног народа, предвођена свештенством, монаштвом и Ахијерејима наше Цркве, испред Саборне цркве Светог Василија Острошког кренуће у 18 часова.