Епископ Јоаникије на Благовјести служио у цркви Свете Благовјести у Пољима код Мојковца

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Благовјести, у недјељу 7. априла 2013. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Свете Благовјести у Пољима код Мојковца.

Саслуживали су свештеници мојковачких парохија: јереј Александар Крговић и јереј Данило Дамјановић, те јерођакон Агатоник, сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

Бројни вјерници, на трећу недјељу Великог и Часног Поста, приступили су Светом причешћу, а  њима се литургијском бесједом обратио Преосвећени Епископ Г. Јоаникије. Освештан је и преломљен славски колач. Домаћин храмовне славе био је г. Радојица Вуковић из Поља са својом породицом.

Иначе, Његово Преосвештенство владика будимљанско - никшићки Јоаникије је уочи празника Благовјести, у суботу 6. априла, у Сабоrном храму Рођења Христовог у Мојковцу одржао духовну бесједу на тему „У сусрет празнику Христовог Васкрсења". Након веома посјећеног предавања уприличен је и пригодан програм у којем је наступио гуслар Милета Пантовић из Мојковца.