Девета годишњица мартовског погрома на Косову и Метохији

У емисији Огледало доносимо разговоре које су наше колеге са Радија "Слово љубве" водили са Преосвећеном Господом Епископима Хвостанским Атанасијем и Липљанским Јованом, као и са Протојерејем - ставрофором Радивојем Панићем на тему девете годишњице мартовског погрома на Косову и Метохији.

Преосвећени Епископ Хвостански Атанасије говори о последицама Мартовског погрома, сјећајући се настрадалих невиних људи, затим о моћи великих сила, заснованим на злу и злочинима. Епископ верује да ће СПЦ одржати и сачувати српски живаљ на Косову и Метохији.

Његово Преосвештенство Епископ липљански Јован за радио "Слово љубве" говорио је о последицама мартовског погрома од прије 9 година, затим о статусу СПЦ на простору Косова и Метохије, као и о његовим очекивањима по питању наставка преговора Београда и Приштине.

Протојереј - ставрофор Радивој Панић, старешина Спомен - Храма и цркве светог Саве на Врачару, који такође ових дана борави на КиМ, оценио је између осталог у разговору да тај 17. март (2004. године) у неком облику и дан - данас траје. Говорећи о ситуацији у јужној српској покрајини, отац Радивој је говорио и о обнови светиња, изгубљеним документима, свакодневном животу свештеномонаштва СПЦ и нашег народа...

Разговоре водиле новинарке Радија Слово љубве Марина Марић и Јелена Јеж.