У Парохијском дому у Страшевини код Никшића одржана је дјечија Светосавска приредба

Поводом прослављања празника Светог Саве, у суботу 2. фебруара, у Парохијском дому у Страшевини код Никшића, одржана је дјечија Светосавска приредба, којој је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

У програму, који је почео пјевањем Светосавске химне, учествовало је 60-оро дјеце, полазника школе вјеронауке, коју при храму Зачећа Светог Јована Крститеља у Страшевини, води попадија Лавиника Јововић.

Они су у хорском извођењу, пјевали неколико познатих пјесама о Светом Сави, Првом српском Архиепископу и просветитељу, Пресветој Богородици и Господу Исусу Христу. Малишани основношколског узраста, полазници вјеронауке казивали су стихове посвећене нашем духовном Оцу Светитељу Сави, а одушевљење свих присутних измамио је беспрекоран наступ четворогодишње Кристине Кнежевић.

Дјецу је благословио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, а сабранима се обратио и протојереј Велимир Јововић, надлежни парох. На крају светосавске приредбе дјеци су подијељени пригодни поклони.