Свечана духовна академија у славу Светог Саве одржана у Беранама

Свечана духовна академија у славу Светог Саве, првог Архиепископа српског у Беранама одржана је у петак, 25. јануара у сали Центра за културу.

Светосавско сабрање благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је честитао предстојећи празник и  поздравио присутни народ, свештенство и монаштво наше Епархије, као и уважене госте, међу којима и јеромонаха Игњатија Шестакова, сабрата Сретењског манастира Руске Православне Цркве.

Светосавску бесједу одржао је отац Игњатије. Преносећи благослов Његове Светости Патријарха московског и све Русије Г. Кирила он је говорио о великом поштовању који је Свети отац наш Сава имао, а и сада има, у руском народу, као и о чврстим и непрекинутим духовним и историјским везама два братска народа кроз вријеме.

У програму свечане духовне академије у Беранама учествовали су: црквени хор Свете мати Анастасије српске, професори музике Наталија Дјеченко и Драгана Поповић, пјесник Ранко Радовић, гуслар Милета Пантовић и група ученика беранских основних и средњих школа. Програм су водили Маша Лабудовић и Немања Вукићевић.