Епископ Јоаникије обавио је у недјељу 21. октобра освећење новоподигнуте цркве Св. Саве у селу Мируше у Бањанима код Никшића

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије обавио је у недјељу, 21. октобра освећење новоподигнуте цркве Светог Саве у селу Мируше у Бањанима код Никшића.

У чину освећења храма, а потом и служењу Свете Архијерејске Литургије, Преосвећеном Епископу је саслуживало неколико свештеника Епархије будимљанско-никшићке и Епархије захумско-херцеговачке. Светом богослужењу и свечаности уприличеној поводом освештања новоизграђене цркве присуствовали су бројни вјерници овог краја и сусједне херцеговачке општине Билећа, са којима и Миљан Алексић, начелник ове општине.

Током свете службе Божије сабраном народу бесједио је Његово Преосвештенство Епископ Јоаникије.

Владика је, потом, захвалио свим дародавцима, приложницима и племенитим људима, који су помогли изградњу светиње, а најзаслужније је одликовао архипастирским граматама.

Признања су  примили: породице почивших Ђорђија и Петра Кецојевића, као и Неђо Кецојевић, такође из Мируша, Јанко Гудељ из Враћеновића,  Јово Марић из Требиња, Драган Манојловић из Никшића, Веселин Вукосављевић, инжењер који је пројектовао храм, Вања Алексић из Никшића, Милан Кецојевић из Минхена, Милан Бобот из Никшића, Лука Кецојевић из Никшића, Марко Митровић из Требиња, Радивоје Кецојевић из Херцег Новог, Миливоје Јарамаз из Никшића, иначе предсједник Одбора за изградњу храма, који се овом приликом обратио сабранима.