Епископ Јоаникије служио је на празник Зачећа Светог Јована Крститеља у Затону код Бијелог Поља

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је, у суботу 6. октобра, на празник Зачећа Светог Јована Крститеља, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Јована Крститеља и Претече Господњег у Затону код Бијелог Поља.

Саслуживало је неколико свештеника и монаха Епархије будимљанско-никшићке, а молитвеном сабрању и храмовној слави древног затонског храма присуствовао је вјерни народ овог краја. Освештан је и преломљен славски колач, који су у славу Божију, а у част Светог Јована, принијела братства Дангубић и Јанковић.

 

 

„Гледајући на живот Светог Јована, онога који је највећи од жене рођен, осим Господа Исуса Христа и Пресвете Богородице, видимо у чему се састоји смисао и пуноћа људског живота - у томе да се, служећи Богу живом, испунимо Његовом истином, Његовом мудрошћу, Његовом благодаћу, љубављу и животом, јер они који служе Богу ступају у заједницу са Њим и приближавају се Извору живота, Извору љубави, па и сами могу чинити многа добра и свијетла дјела", казао је, поред осталог, у својој бесједи Преосвећени Епископ Јоаникије.