Audio by title trojicindan_u_skadru

Тројчиндан прослављен у Скадру

24:02 минута (4.13 МБ)

Благословима Његовог Блаженства Архиепископа тиранског и цијеле Албаније г. Анастасијa и Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија и ове године прослављена је храмовна слава у цркви Пресвете Тројице у Враки код Скадра у недељу 31. маја 2015. године.

Литургију је служио протојереј Велимир Јововић, парох страшевинско-кличевски и старотребјешки из епархије Будимљанско-никшићке.

Прослављена слава цркве Пресвете Тројице у Враки код Скадра

54:46 минута (9.41 МБ)

У недељу 19. јуна 2016. године свечано је прослављена слава цркве Пресвете Тројице у Враки код Скадра и празник Силаска Светог Духа на Апостоле. Са благословима Архиепископа тиранског и албанског г. Анастасија и Митрополита црногорско-приморског, зетско-брдског и скендеријског г. Амфилохија, литургију је служио протојереј Велимир Јововић, парох кличевско-страшевински и старотребјешки. У олтару су му саслуживали и чтецирали Алекса Канкараш и Лука Јововић из Никшића а за пјевницом је пјевао Александар Вујовић, професор Цетињске богословије. Поред бројног народа из Враке и Скадра и оних који су дошли из Црне Горе а поријеклом су одавде, литургији су присуствовали и професор Цетињске богословије г. Аполон Мишченко, теолог Иван Поповић клирик Албанске православне цркве, представници Амбасаде Републике Србије у Тирани са г. Југославом Ђорђевићем на челу, г.Милан Кнежевић предсједник Демократске народне партије и посланик у Скупштини Републике Црне Горе, бивши министар вјера и културе у Влади Републике Црне Горе књижевник Будимир Дубак, професор српског језика у Скадру г. Светозар Ћираковић, потомци породице покојног попа скадарског Велише Поповића.